Gelbrich Feenstra

De wisselwerking tussen mensen en organisatie is mijn werkterrein. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van beiden is wat mij drijft.

Welk gedrag roepen structuren, systemen, culturen en leiderschapsstijlen op bij medewerkers, leerlingen? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers/leerlingen het beste in zichzelf aanboren en inzetten? Leiderschap is daarin cruciaal.

Als ik dichtbij mag komen, ben ik op mijn best: betrokken, confronterend en met een scherpe analyse van (dys)functionele processen. Graag ga ik een (aantal) jaar met een school op zoek naar het mobiliseren en ontwikkelen van de eigen kracht en kwaliteit in de school, waardoor er duurzame verbetering en ontwikkeling tot stand komt.

Ik ontwerp trajecten waarin specifieke vraagstukken op alle lagen in de school tot ontwikkeling komen: omgaan met verschillen, gedeeld leiderschap, lerende cultuur, effectief personeelsbeleid.

Mijn specialiteiten zijn: leiderschapsontwikkeling (Management Development), teamontwikkeling, conflictbegeleiding en lerende cultuur.